Hypnoterapi utdanning – Oslo vår 2019

Hypnoterapi utdanning – Oslo vår 2019

Varighet: 5 helgesamlinger + webinarer mellom samlingene (for datoer se lenger nede på siden)
Startdato: 29. mars 2019
Tidspunkt: 10:00 - 18:00
Avsluttes søndag: 16:00. Søndag 6. oktober (eksamen) avsluttes imidlertid kl 13:00
Sted: Oslo
Adresse: Bygdøy Allè 68
Pris/depositum: Informasjon om pris/depositum finner du lenger nede på siden
Forkunnskaper: Ingen forkunnskaper er nødvendig
Påmelding Hypnoseakademiet

Norge trenger flere dyktige hypnoterapeuter.

Vår utdanning har vært fulltegnet 13 år på rad. Er det din tur  å bli hypnoterapeut denne gangen?

 

Pga rekordstor pågang i høst startet vi to klasser i oktober. Begge ble fulltegnet. Derfor starter vi opp igjen ny klasse allerede 29. mars, i Oslo. 

Skjult

Studentene til våre kurs kommer fra hele landet (til og med fra Sverige) og fra alle samfunnslag. Leger, psykologer, lærere, sykepleiere, ingeniører, professorer, psykiatere, terapeuter, næringslivsledere, tannleger, saksbehandlere, coacher, regnskapsmedarbeidere, elektrikere og mange, mange andre yrkesgrupper er representert blant deltakerne på denne utdanningen.

blank linje

Er 5 helgesamlinger nok til å kunne praktisere som hypnoterapeut?

Svaret er JA. Vi har gjennomført vår utdanning i 13 år. Vi ser hva våre studenter er i stand til etter gjennomført utdanning. Visste du forresten at det offentlige helsevesen tilbyr en utdanning i hypnoterapi (kun for leger/psykologer o.l) som består av 8 dager? Altså færre dager enn vår utdanning.

Når vi så legger til at det offentlig helsevesen brukte vår utdanning som grunnlag når hypnoterapi skulle vurderes å bli godkjent som momsfri terapiform (og det ble den) – sier det seg selv at vår utdanning er god og lang nok.

Det aller viktigste du trenger å kunne for å være en dyktig hypnoterapeut er:

 • Grundig kjennskap til hvordan vårt ubevisste sinn virker. Dette er fundamentet i hypnoterapi.
 • En solid forståelse for hvordan vår ubevisste sinn skaper «løsninger» på ulike situasjoner. Dessverre er det ofte løsninger som ikke tjener vårt beste. Hvorfor det blir slik lærer du også mye om.
 • Tilnærminger/verktøy som gjør at vårt ubevisste sinn kan gi slipp på de etablerte løsningene som skaper problemer for oss
 • Forholdet mellom terapeut og pasient
 • Alt dette lærer du på vår utdanning – og mye mer

Påmelding Hypnoseakademiet

Om vår godkjente utdanning:

 • Vår utdanning er GODKJENT i Norge
 • Det har den vært siden 2006
 • Den har vært fulltegnet hver høst 13 år på rad (høst 2018 satt vi opp en ekstra klasse, som også ble fulltegnet)
 • Du kan registrere deg som terapeut i det offentlige registeret over alternative utøvere i Brønnøysund etter endt utdanning og bestått eksamen. Du må i tillegg være medlem av en godkjent utøverorganisasjon  (* se mer nedenfor)
 • Flere av våre studenter har stått i dette registeret siden det ble opprettet
 • I 2011 ble hypnoterapi godkjent som momsfri terapiform. Det var utdanningen ved Hypnoseakademiet det offentlige helsevesen brukte som mal for denne godkjenningen
 • Lege og psykologer tar også vår utdanning
 • Etter gjennomført utdanning er du også godkjent som EFT terapeut
 • Du kan praktisere som hypnoterapeut OG EFT terapeut etter endt utdanning og bestått eksamen
  skjult ord 
  *
  Du må i tillegg være medlem av en godkjent utøverorganisasjon f.eks. Norges Landsforbund av Homøopraktikere (som er forbundet som gjennom det offentlige helsevesen fikk hypnoterapi godkjent som momsfri terapiform).

Hva er inkludert i prisen:

 • 5 helgesamlinger (fredager/lørdager kl. 10:00 – 18:00 – søndager kl. 10:00 – 16:00)
 • Webinarer mellom samlingene
 • USB minne med alt kursmateriell PLUSS mye ekstra bonus-materiell
 • Vi benytter de beste forelesere i ulike fag
 • Medlem i lukket Facebook gruppe hvor du kan stille spørsmål, dele erfaringer
 • Enkel servering i pausene
 • Alt nødvendig kursmateriell (på norsk)
 • 4 kursbevis og 1 diplom
 • Eksamen
 • Tilgang til rabattert ressursmateriell spesielt utviklet for hypnoterapeuter
 • Hypnoseakademiets studieveiledning (hefte)
 • Hypnoseakademiets notatbok (100 sider) usynlig

Lenger nede på siden vises en mer detaljert oversikt over innholdet.

usynlig

Hvordan vårt ubevisste sinn virker står meget sentralt i grunnutdanningen (G1). Denne kunnskapen er, ifølge Ronny Hansen (hovedlærer på G1), det viktigste vi kan ha kunnskaper om. Innholdet i denne delen av vårt sinn (som utgjør 95% av det totale sinn) avgjør hvem vi er og hvorfor vi gjør som vi gjør. Med slike kunnskaper kan vi enklere oppnå ønskede endringer, enten det er for oss selv (personlig utvikling) eller andre.

Kurstider alle helger:
fredag kl. 10:00 – 18:00
lørdag kl. 10:00 – 18:00
søndag kl. 10:00 – 16:00, unntatt siste søndag som er eksamen (10:00 – 13:00).

Modul 1 (fre 29. mars – søn 31. mars)

I løpet av denne første kurshelgen legges mye av grunnlaget. Inngående kunnskaper om hvordan vårt ubevisste sinn virker står sentralt. Med slik kunnskap åpner det seg opp helt nye dører for å oppnå endringer. Vi tar for oss de ulike elementene hypnose består av. Det blir også praksis, så du får anledning til å hypnotisere dine medstudenter på denne samlingen.

Modul 2 (fre 26. april – søn 28. april)

Dr. Holger Ahlsdorff foreleser (på norsk) deler av denne helgen. Vi bygger videre på det du lærte på samling 1. I tillegg ser vi nærmere på språkbruk, og ulike måter å påvirke sinnet på. Det blir mer praksis. Når du er ferdig med denne helgen kan du faktisk selv begynne å ta klienter på røykeslutt.

Modul 3 (fre 14. juni – søn 16. juni)

Denne helgen får du stifte bekjentskap med personligheten Andrew Newton. Han demonstrerer ulike teknikker, bl.a. for smertehåndtering og fobier. Lytt og lær, han har betydelig erfaring.

I tillegg ser vi denne helgen på de muligheter hypnose gir oss i forhold til epigenetikk. Denne forskningen forteller oss at ved å endre våre tanker og holdninger, kan vi også endre vår genetiske skjebne, ved å skru av/på ulike gener. Vi ser på hvordan vi ved hjelp av hypnose kan påvirke slike endringer og dermed endre både vår mentale og fysiske helse i positiv retning.

Modul 4 (fre 23. august – søn 25. august)

På samling 4 dreier det seg om EFT. Her gjennomgås faginnhold tilsvarende EFT nivå 1 og 2. Det vil si at du er kvalifisert EFT terapeut etter denne helgen. Det er meget dyktige Tania Prince som er kursleder. Hun er en av kun 29 EFT Mastere i verden, og har betydelig erfaring med å undervise og behandle i EFT.

Modul 5 (fre 4. oktober  – søn 6. oktober)

Fredagen på denne samlingen er i sin helhet dedikert til hypnose og vektreduksjon. I tillegg blir det verdifull repetisjon. Samlingen avsluttes med eksamen på søndag.

Eksamen: søn 6. oktober kl. 10:00 – 13:00

skjult

tekstPåmelding Hypnoseakademiet

Faginnhold på G1:

Hypnoterapi er et meget kraftig verktøy for å hjelpe mennesker til å oppnå ønskede endringer i livet. Det er vårt ubevisste sinn som blokkerer for endringer vi ikke klarer å oppnå. Har du kunnskap om hvordan vårt ubevisste sinn virker, vil du enklere kunne «programmere» denne delen av sinnet til å ville det samme som fornuften din. Eksempler på dette er: Du vil ned i vekt, med får det ikke til – du ønsker å bli røykfri, men fortsetter likevel – du ønsker å kunne snakke foran en forsamling, men noe holder deg tilbake – du opplever angst, men vet at det det ikke er noe grunnlag for angsten – osv. Listen er lang og vårt ubevisste sinn må læres det som er nødvendig i hvert enkelt tilfelle for at sinnet skal gi slipp på tilstanden/problemet.

Epigenetikk – hvordan kan vi utnytte hypnose til å påvirke vårt genetiske uttrykk

Vi vet nå at våre gener kan endres også ved hjelp av signaler som kommer fra utenfor våre celler. Ved hjelp av slike signaler kan vi skru av gener vi ikke ønsker skal være aktive, eller skru på gener som vi vil ha nytte av er påskrudd. Slike signaler kan komme fra vårt interne miljø, for eksempel tanker og våre følelser, eller de kan komme fra eksternt miljø, som for eksempel forurensning.

Hvordan kan vi bruke hypnose til å styrke vårt immunforsvar

Dette er naturligvis interessant for både terapeut og klient. Hvordan kan vi benytte hypnose til å opprettholde homeostase. Vi ser nærmere på dette, som er et godt eksempel på «mind over matter».

Hvordan lykkes som terapeut

Hva skal til for å bli synlig, bygge et solid kundefundament og ha en jevn strøm med klienter? Hvordan jobbe med ditt mindset slik at du oppnår suksess.

EFT nivå 2 (se lenger nede på siden)

Påmelding Hypnoseakademiet

 

Vårt sinn - en fantastisk hjelper

 

Etikk

Etikk går igjen som en rød tråd gjennom hele utdanningen. Nyere forskning viser at forholdet mellom terapeut og klient er meget viktig for utfallet av terapien.

Hvordan vi kan omprogrammere vårt ubevisste sinn til å være i samsvar med ønskede endringer

Dette er kjernen i å oppnå ønskede endringer. Ved hypnoterapi er vi i direkte kontakt med denne delen av vårt sinn. Og dette lærer du svært mye om på vår utdanning. Når vårt ubevisste sinn er i uoverensstemmelse med vår fornuft (som er del av vårt bevisste sinn) da har vi en utfordring. Denne kan være liten eller stor. Det er svært stor forskjell på hvordan vårt bevisste og ubevisste sinn virker. Kunnskap på dette område er derfor meget viktig for å oppnå ønskede endringer.

Induksjoner/fordypning

Dette er det vi begynner selve hypnosedelen med, vi induserer transe. På denne måten gjør vi klienten mer mottakelig for terapien. I løpet av grunnutdanning vil du lære flere ulike typer induksjoner/fordypninger

Placebo

Hvordan vi kan endre vår fysiske virkelighet (inkl. vår biologi) gjennom tanker, tro og forventning. Vi ser nærmere på effekten av placebo og hvordan dette kan utnyttes optimalt ved hjelp av hypnose til å hjelpe klienten (eller oss selv) til å oppnå ønskede endringer.

Biologi ved endringsprosesser

Hva må skje i vår kropp/hjerne for at vi skal oppnå endringer vi ikke får til på egenhånd. Hva skal til for å lære vårt sinn emosjonelt hvordan vi ønsker at vår (eller klientens) fremtid skal være? Hvordan skal vi endre vårt (klientens) sinn og vår (klientens) nevrologi til å passe med den fremtidige virkeligheten vi ønsker?

Rollen som terapeut

Senere forskning konkluderer med at forholdet mellom terapeut og klient er viktigere enn man tidligere antok. Vi tar for oss forskjellige sider av terapeutrollen og anbefaler hva vi kan, og bør gjøre for å fylle rollen på best mulig måte. Slik vil sannsynligheten øke for å oppnå det du og klienten har som mål med terapien.

Rapport

En god rapport (kjemi mellom terapeut/klient) vil i mange tilfeller være avgjørende for at klienten skal ha tillit til deg som terapeut, og som dermed vil bidra til bedre resultat av behandlingen. Som en del av grunnutdanningen lærer du hvordan du bygger god rapport

Påmelding Hypnoseakademiet

Psykologisk reversering

Alle mennesker er fra tid til annen psykologisk reversert. Det kan finnes ubevisste (også bevisste, men det er mer sjeldent) gevinster i å ha problemet vi har. Dette innebærer at mentale behandlingsmetoder ikke vil virke. For å få disse til å virke må vi derfor «rydde vekk» den psykologiske reverseringen. Du vil i løpet av grunnutdanningen lære hvordan dette gjøres.

Effektiv språkbruk

Ettersom vårt ubevisste sinn kan oppfatte virkeligheten annerledes enn vårt bevisste sinn (fornuften), er det viktig å bruke språket riktig. For å få effekt av hypnose må vi oppnå kontakt med det ubevisste sinnet og språkbruken er et av virkemidlene vi bruker til dette. Små detaljer i språkbruk oppfattes av vårt ubevisste sinn, og bidrar til å oppnå ønskede endringer.

«Energi»-hypnose

Å benytte oss av vårt ubevisste sinns evner til å påvirke, også gjennom å skape et energinivå som er kraftigere enn det de gamle mønstre er lagret på i hjernen, gir oss meget interessante muligheter. Dette kan gjøre oss i stand til å oppnå endringer raskere, ettersom en slik tilnærming endrer din nevrologi (og biologi) på en mer direkte måte. Alt er jo egentlig energi.

Selvhypnose

Du vil som en del av grunnutdanningen få opplæring i en meget effektiv teknikk for selvhypnose. Denne kan du benytte selv for selvutvikling eller lære videre til dine klienter.

Suggesjoner

Suggesjoner benyttes for å oppnå endringer i den ubevisste delen av sinnet. Det finnes mange forskjellige suggesjoner, vi lærer deg noen av disse og gir deg kunnskap om hvilke du kan bruke i ulike sammenhenger.

Metaforer/analogier

Dette er fantastiske måter å få det ubevisste sinnet til å forstå ting på en ny måte, eller til å «gå forbi» ubevisst motstand og ta til seg ny læring.

Reframing (se ting i nytt lys)

Enhver dyktig terapeut har evnen til å gi klientene sine aha-opplevelser. Dette gjøres gjennom å få klienten til å se ting i et nytt lys. På denne måten hjelper terapeuten klienten til å ta styring over sitt emosjonelle kontrollpanel og derigjennom løsrive klienten fra rigide, negative tankemønstre. Først da kan nye, fleksible holdninger etableres.

Hvordan etablere og drive en vellykket praksis

I tillegg til at vi lærer bort kunnskapen om hvordan du blir en dyktig terapeut, hjelper vi deg også med hvordan du skal etablere din egen praksis. Temaer her vil være drift av praksisen, markedsføring for å få klienter m.m.

EFT (Emotional Freedom Techniques)  EFT nivå 2

EFT (også kalt psykologisk akupunktur) er en revolusjonerende oppdagelse som utfordrer eksisterende oppfatninger innen psykologi, og er i dag verdens mest utbredte energipsykologiske terapiform. Denne terapiformen er meget effektiv og gir ofte raske resultater.  EFT nivå 1 og 2 er integrert i utdanningen fordi vi mener at denne terapiformen egner seg usedvanlig godt i kombinasjon med hypnose. I tillegg er EFT kanskje det beste selvhjelpsverktøyet som finnes. Det egner seg ypperlig til å jobbe med egne utfordringer. Det er meget viktig for en terapeut å være mest mulig i balanse når man skal hjelpe andre mennesker. Og naturligvis egner EFT seg også like bra til å hjelpe klienter.

 

Påmelding Hypnoseakademiet

Studiets totalpris: 37.800 (inkludert depositum)

Depositum: 4.400

Betalingen kan deles opp i 5 avdrag (totalpris blir da 38.800)

 

Teknikker og tilnærminger for terapi du vil lære og som kan brukes for å hjelpe klienter med:

 • Vektreduksjon. Denne modulen er såpass omfattende at du får et eget separat kursbevis.
 • Smertelindring
 • Røykeslutt. Her benyttes behandlingsmetoden VitaKode. Kursholder Ronny Hansen har gitt ut boken Røykfri NÅ! som beskriver denne tilnærmingen til å være varig røykfri. Du vil i løpet av grunnutdanningen lære den fullstendige modellen for denne meget effektive behandlingen. Denne modulen inkluderer også eget separat kursbevis. Du vil neppe finne en bedre metode på markedet for røykeslutt – uavhengig av terapiform.
 • Frykt/fobier
 • Bedre selvtillit
 • Stressmestring
 • Bekymring/angst
 • Depresjon
 • Søvnmestring
 • Post Traumatisk Stress Syndrom
 • Personlig utvikling
 • Traumatiske opplevelser
 • Avhengighetsmønstre
 • og mye, mye mer
Påmelding Hypnoseakademiet

OM UTDANNINGEN

Hvordan vårt ubevisste sinn virker står meget sentralt i grunnutdanningen. Denne kunnskapen er, ifølge Ronny Hansen (hovedlærer på grunnutdanningen), det viktigste vi kan ha kunnskaper om. Kunnskapen kan du benytte både som terapeut og/eller til personlig utvikling.

Hypnoterapi er et meget kraftig verktøy for å hjelpe mennesker til å oppnå ønskede endringer i livet. Det er vårt ubevisste sinn som blokkerer for endringer vi ikke klarer å oppnå. Har du kunnskap om hvordan vårt ubevisste sinn virker, vil du enklere kunne «programmere» denne delen av sinnet til å ville det samme som fornuften din. Eksempler på dette er: Du vil ned i vekt, med får det ikke til – du ønsker å bli røykfri, men fortsetter likevel – du ønsker å kunne snakke foran en forsamling, men noe holder deg tilbake – du opplever angst, men vet at det det ikke er noe grunnlag for angsten – osv. Listen er lang og vårt ubevisste sinn må læres det som er nødvendig i hvert enkelt tilfelle for at sinnet skal gi slipp på tilstanden/problemet.

Påmelding Hypnoseakademiet
Forelesere på dette kurset


Ronny Hansen

Ronny Hansen

Ronny Hansen har over 45 års pedagogisk erfaring og har utviklet flere kurs. Hans lange erfaring og bakgrunn fra undervisning kombinert med hans engasjerende væremåte gjør ham til en meget dyktig pedagog med utmerkede evner til å formidle kunnskap til kursdeltakerne. Han har også studert psykologi.

Les mer


Andrew Newton

Andrew Newton

Andrew Newton er en av de mest erfarne hypnotisører i verden. Han holder foredrag på psykologikonferanser og universiteter rundt i verden. Andrew har ord på seg for å være morsom og underholdende, noe tidligere kursdeltakere gladelig kan bekrefte.

Les mer


Tania Prince Hypnoseakademiet

Tania Prince

Tania er en av kun 29 EFT Mastere på verdensbasis. Hun er en svært erfaren EFT terapeut og lærer. Hun har jobbet innen psykoterapi i tyve år, tolv av dem ved hjelp av energiterapi, som inkluderer EFT og TAT. Tania har jobbet med tusenvis av klienter på et bredt spekter av problemer, alt fra panikkanfall og agorafobi, til alvorlige sykdommer og angst for å tale offentlig.

Les mer


Dr. med. Hans Holger Ahlsdorff

Dr. med. Hans Holger Ahlsdorff (fagansvarlig for Master kursene)

Dr. med. Hans Holger Ahlsdorff, spesialist i allmennmedisin og Norges første Master hypnoterapeut, driver egen praksis i nord i Tyskland. Han har tidligere bodd i Norge i over 11 år. Hans pasienter får tilbud om hypnoterapi, akupunktur og EFT ved siden av allmennmedisin. Holger er svært engasjert i hypnose og ønsker å spre så mye kunnskap om denne fantastiske terapiformen til så mange som mulig.

Les mer